Over mij

Over mijn werk

Ik ben een mens uit de praktijk. Van huis uit gewend om te werken met kleuren en stoffen, want mijn ouders hadden vroeger een woninginrichtingszaak. Als kind speelde ik er vaak met mijn zus en later werkten we twaalf jaar samen in dat bedrijf. Toen ik twee kinderen had, was de combinatie van twee bedrijven en een jong gezin niet prettig. Mijn man had namelijk een bouwbedrijf en vroeg of ik hem wilde ondersteunen op kantoor. Mijn ouders en ik verkochten onze goedlopende zaak. Maar al snel miste ik het werken met kleuren en stoffen enorm. Ik werkte vervolgens een aantal jaren als verkoopster in woonwinkels. In 2009 richtte ik mijn interieur-adviesbedrijf op.

Waarom zou je kiezen voor Anne Interieur?

Mijn specialiteit is woningstoffering en kleuren, want daarin heb ik levenslange ervaring. Ik weet veel van materialen, vooral van stoffen. Bij mijn adviezen let ik goed op levensduur, onderhoud en eigenschappen van de materialen. Ik vind het belangrijk, dat gordijnen goed hangen en dat meubelen mooi blijven, ook als ze veel te lijden hebben.

De basis van een woning is het gebouw zelf. Het ontwerp, de indeling van de ruimtes, de lichtinval zijn het eerste wat je beleeft als je een gebouw binnenstapt. Hoe maak je daarvan nu je thuis? Ik kijk door de bestaande indeling heen, accentueer de mooie elementen van het gebouw en zorg voor regulering van daglicht door de juiste raambekleding. Door mijn ervaring bij het bouwbedrijf en gesprekken met mijn man (bouwkundige) kan ik je vaak verder helpen met bouwkundige vragen.

Om complete plannen visueel te maken, teken ik met het 3D-programma Sketchup. Dit gebruik ik ook voor het ontwerpen van maatwerk meubelen. Vaak is het mooier om kasten op maat te laten maken, speciaal voor die ruimte. Ik werk samen met interieurbouw-bedrijven, die het ontwerp perfect realiseren.

Houd je van een strak interieur? Vergeet dan niet om rekening te houden met het geluid! Akoestiek beheersen is moeilijk. Maar door het toepassen van de juiste materialen op de juiste plekken is een probleem met hinderlijke galm zeker op te lossen! Ik houd er altijd rekening mee bij mijn ontwerpen.

In 2016 heb ik samen met een compagnon het product Cocoon Panels ontwikkeld en in de markt gezet. Ik zag direct mogelijkheden voor deze transparante panelen, die mijn compagnon Hans van den Hurk zelf had bedacht. Tot eind 2021 hadden we samen een v.o.f. Ik heb toen besloten, om mij weer helemaal te richten op Anne Interieur. Mijn passie en kennis liggen bij het ontwerpen en adviseren van interieurs en niet bij de promotie en marketing van een nieuw product. Het was een mooie en leerzame tijd en Cocoon Panels zijn nog steeds te koop via Gordijnpunt Hans van den Hurk. Bij de projecten zie je al wat voorbeelden en op www.cocoonpanels.com vind je alle info.

Persoonlijk

Ik sport graag en veel en doe dat het liefst buiten in de natuur. Survival running, trainen met gewichten, hardlopen, mountainbiken, skiën,… ik vind het allemaal leuk. Verder wandel en fiets ik graag met mijn man of met vrienden en ik ben erg trots op mijn twee studerende dochters. Ik  houd van gezelligheid met lekker eten, ontspannen aan het strand of in de sauna, maar ik vind het ook fijn om thuis te zijn: samen een film kijken ’s avonds op de bank of in de zomer in de tuin zitten met een goed boek.

Wil je eerst kennismaken of meer informatie?

Aarzel niet om mij te bellen of te mailen.
Een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek is snel gemaakt.

Contact